Péče o moje vlasy

Krásnou středu sluníčka! 🌞 Jak se máte? Já začínám být mírně ve stresu, protože za čtyři dny budu sedět v lavici a psát přijímačky na vysokou, ale to zvládnu, držte mi pěsti! Přemýšlela jsem o publikování článku a zatím se přikláním k pravidelnému zveřejnění každou středu ráno. Původní plán byl psát články alespoň 2x týdně, ale chci, aby články byly kvalitní, propracované a sepsané tak precizně, jak si představuji. Ale časem až zase budu mít denní režim, vědět rozvrh, tréninky a psaní mi půjde hezky od ruky, tak nevidím problém psát častěji.💗
Něco málo k historii mých vlasů.😀 Vlasy jsou moje. Nikdy jsem se neobarvila. Střihů jsem vyzkoušela spoustu, ať už dlouhé vlasy, do půlky zad nebo mikádo, tak i ofinu, patku, ale nejvíce mě sedí dlouhé vlasy, to je alespoň můj pocit.

Párkrát jsem měla blond melír, čistě kvůli prosvětlení vlasů a 2x jsem vyzkoušela ombré, které mi pokaždé tak zničilo hlavu, že jsem byla nucená zkracovat o 40cm. Co se mi ale líbilo a někdy bych ocenila takovou změnu znovu byla baleáž vlasů. Přestože jsem musela vlasům věnovat větší péči, tak nebyly vysušené, zlámané, vypadaly stále svěže a pružně.

Moje vlasy jsou nezkrotné, krepaté a nyní vám představím produkty, které mi pomohly a moje neposlušné pačesy srovnaly do latě. Trvalo mě několik let, než jsem prozkoušela tolik produktů a nakonec objevila tyto zázraky, které jsou jako na míru dělané.

 Kokosový olej používám nejen na pánev, ale i na vlasy. Tuto "kokosovou kúru" dělám tak jednou za měsíc až dva. Když mám pocit, že moje konečky začínají být roztřepené jednoduše rozehřeji lžíci kokosového oleje a vmasíruji do celých vlasů.
 Kokosový olej seženete ve zdravých výživách, ale konkrétně tento, který mi skvěle slouží je z internetu do 200 Kč a to je 1000ml!
 Osobně já prožívám obrovský diskomfort při pocitu mastných vlasů a hodně dlouho jsem přemýšlela, jestli vám sem tu fotku dát nebo ne. Nicméně ukázka toho, že vlasy musí být pořádně promaštěné olejem. Nechám působit někdy celý den, jindy hodinu, záleží podle času. Pokaždé si vlasy sepnu do drdolu. To mě alespoň tolik neirituje.
 Šampon a kondicionér, který mě doporučila kolegyně z práce. Vlasy božsky uhladí, přenádherně voní a nemám jedinou výtku, snad jen to, že se nejedná o vegan šampony. Ve srovnání s drogerkovými šampóny jsou pochopitelně dražší, ale pokud si pořídíte litrové balení, která vám vydrží šíleně dlouho, tak vás vyjde mnohem výhodněji a to okolo 400 Kč.
Maska na vlasy z kolekce SERIEEXPERT od L´oreal Paris mě osobně vyhovuje. Dostala jsem ji na Vánoce a vlasy hezky uhladí, vůně je příjemná, ale sama od sebe bych si ji nekoupila. Brousím si zuby na masku od Goldwell nebo sáhnu po veganských produktech. Masku osobně používám při každém mytí vlasů tj. 1x týdně. Někde jsem četla, že maska by se měla aplikovat před kondicionérem. Vždy jsem to dělala naopak, ale od doporučení preferuji pořadí: šampon, maska, kondicionér, mléko a olejíček. Cena masky cca 450 Kč. 

Olejíček Avines koupíte na internetu nebo v kadeřnictví cena za 135ml je 500 Kč. Tento olejíček je ZÁZRAK - vlasy jsou jemné, lesklé a neuvěřitelně voňavé. Olej z oreláníku barvířského chrání vlasy před stárnutím, má restrukturační a silně antioxidační účinky. Podporuje růst vlasů, brání poškození UV paprsky, podporuje produkci melaninu a je bohatý na kyselinu ellagovou, která působí proti volným radikálům. 
 Vlevo ochrana proti teplu od MATRIX, nevím proč, ale voní jako meloun, přitom tak vonět nemá, ale já ho tam cítím! 😂 Cena: 180 Kč.  Uprostřed mlíčko od Welly za 230 Kč. Používám střídavě s mlékem od Oriflamu. Stačí 4x stříknout, abyste si vlasy zpět nezmastily. Takže tyto mlíčka snad nemají životnost, jsou nesmrtelné.
  Vlasy jak už jsem zmínila umývám 1x týdně. Byly časy, kdy jsem myla 3-4x týdně. Co tomu zabránilo? V době korona prázdnin jsem se kousla a 3 týdny si neumyla hlavu. Myslela jsem, že je to můj konec, ale vyplatilo se to. Od té doby mě stačí mýt si vlasy 1x týdně čehož jsem chtěla docílit. Určitě to zkuste. Ke kadeřnici chodím 2x do roka a nechávám si sestříhat konečky, většinou to vychází 5cm podle třepení. Po každém mytí nechám vlasy zabalené v ručníku a po 15 minutách vyfénuji. Vlasy už nechám, aby nebyly tolik zatěžované v jeden den a následující den žehlím.
 Haha. Úlovky z koupelny. Ne, že se mě budete smát! 😂Takhle vypadám po umytí vlasů šamponem a nanesení masky, kdy zhruba 3 minutky čekám, aby maska hezky působila.
 Kondicionér na hlavě nechávám okolo dvou minutek a zároveň vlasy pořádně rozčesávám, až jsou úplně rovné jako na obrázku níže.

 Tady už mám hotovo vše spláchnuto a vlasy balím do turbanu a po 15 minutách foukám.
Tady přidávám foto žehličky. Mám ji už 3 roky. Je od značky Remington a jsem s ní nadmíru spokojená. Navíc má zakulacené okraje, takže je vhodná i pro vlnění loken.


Komentáře

  1. Teda, to máš opravdu krásnou přírodní barvu!
    Musím říct, že jsem právě kokosový olej zkoušela a byla to hrůza, vůbec mi neseděl, tak už ho mám jen v kuchyni, ale co je naopak pro mé vlasy hotový zázrak je kvalitní olivový olej. To mám vždy vlasy jako nové.

    Jinak svou kadeřnici bych potřebovala jako sůl, naposledy jsem byla minulý rok v říjnu a teď už mám vlasy tak dlouhé, že vůbec nijak nedrží, ale bohužel zatím domů do Česka nemůžu, tak mám smůlu a asi to budu muset zkusit zkrátit sama :D

    Jinak určitě souhlasím s tím, že pokud chce někdo snížit mytí vlasů, nechat je dlouho nemyté je super volba. Kdysi jsem si je musela mát každý den, díky suchému šamponu už je ale roky také myji 1-2 do týdne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo, skvělý tip! Oliváč jsem teda nezkoušela a nikdy mě upřímně nenapadnul :D To já ho vidím s mozzarellou a rajčaty! :D

      Vymazat
  2. Já chodím ke kadeřnici na barvu pravidelně, svoji barvu bych asi neskousla :-) teď jsem si objednala Olaplex, který je hodně chválený, tak se nemůžu toho zázraku dočkat :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já teda svojí barvu vlasů nemám ráda, tak si dávám blonf melír a v toms e cítím líp. :) Jinak moje vlasy rostou neuvěřitelně rychlým způsobem. :D a kokosový olej určo vyzkouším! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten rychlý růst závidím! :D mě dřív rostly vlasy jako z vody, bohužel dnes už tomu tak není, asi je málo zalívám :D

      Vymazat
  4. Já si barvím vlasy už od osmé třídy, protože jsem vždycky nesnášela svojí barvu. Mám přírodně takovou popelavě hnědou, jestli to dává smysl :D A ke mně to prostě nesedí. Nejlíp se cítím v černé barvě, ale vyzkoušela jsem i blond :D Prostě chameleon :) Co se týká střihů, taky jsem toho vyzkoušela hodně, včetně odporné, ulízané patky (ještě teď mám husí kůži, když si vzpomenu, že jsem takhle chodila ven :D) a až teď jsem asi našla to, co se mi líbí nejvíc. To je delší mikádo, kratší vzadu, delší vpředu :) Ale produktů na vlasy používám mnohem méně :) Tvoje vlasy byly první, čeho jsem si u tebe všimla, jsou nádherný <3

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo, patku jsem měla taky prostě "emo" :D no ještě že už je to dávno v čase zapomenutý :DD juuu děkuji moc, to jsi mě potěšila! :))

      Vymazat
  5. Já používám taky hodně oleje :) kudrnaté vlasy jsou neustále suché a roztřepené, nepoddajné... akorát nechávám ho běžně, nesmívám :) bez oleje jsou mé vlasy bez lesku, suché a hrubé na dotek. Kokosák je fajn věc. :) Ale osobně mám nejraději olejíčky od Balei z DM. :) Udělají docela dost parády a stojí pár korun. Alespoň mě vyhovují. Na ten Goldwell jsem měla mít spolupráci, která nějak nakonec nevyšla, ale ráda bych produkty zkusila.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kudrnatý vlády mega závidím, já bych taky hrozně chtěla. Já mám spíš krepaty a neposlušný, když je nevyžehlím a to je teda pěkný děs! Nebo když zmoknou...a super tip, moc děkuji, mrknu, vůbec nevím že Balea má nějaké olejicky :))

      Vymazat
  6. Držím ti palce u přijímaček! :)

    Já si zas vlasy mockrát barvila, ale už 4 roky nebarvím a střihů jsem vyzkoušela málo. :D Obdivuji tě, že si o ně tak pečuješ, j ájsem na to strašný lajdák. :D

    OdpovědětVymazat
  7. Já si jednou za půl rok prosvětluji vlasy pramínky. Ztrácí se mi má blond a místo toho už hnědnu, což nechci a nelíbí se mi to. :D
    O vlasy moc nepečuji, ale za to jim nechávám volnost, jak jsem je kdysi žehlila, tak teď je to už jen málokdy a to závisí an tom, zda se mi zrovna chce nebo ne. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo prosvětlení se mi líbí, já jak jsem psala, jsem zkoušela tu baleáž a to bylo moc hezky :)

      Vymazat
  8. Máš krásné vlasy, já si teď objednala sadu od Tiande na poškozené vlasy Bio Rehab, slyšela jsem na ni samou chválu, tak snad mi pomůže a moje vlásky budou taky spokojené. :)

    Lucka z Seriouszone

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, to slyším poprvé, pogooglim, tak pak doufám, že budeš mít na blogu recenzi :))

      Vymazat
  9. Zajímavé produkty, zatím jsem o nich neslyšela, ale vlasy máš krásné! :))

    OdpovědětVymazat
  10. Máš opravdu krásné vlásky. Já jsem na to trochu lempl a žádnou speciální péči nemám. Občas maska, nějaký olejíček a to je vše. Vlasy si skoro vůbec nefoukám a nežehlím :D.
    Michaela Blog || Instagram

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš zase dobrý, že nemusíš o své vlasy tak pečovat, když je nefoukas ani nežehliš, to dělá hrozně moc, hlavně třepení konečků a suchost a málokterý olejicek mě pomůže. Na druhou stranu, když si je nevyžehlím, tak takovou hřívu nechceš! :D

      Vymazat
  11. Máš krásne vlasy. Ja som mala pred týmto tehotenstvom hrozne husté vlasy a rýchlo mi rástli a teraz pri tomto mám riedke a pomalinky mi rastú. Ale chcem teraz skúsiť radu od NUSKIN čo je na prírodnej báze tak som zvedavá.

    AKO SA PODOBAŤ NA FRANCÚZSKY VĎAKA ŠATÁM?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se přesně stalo mojí mámě, ale vlasy se jí už nikdy nevrátili a to zkoušela přípravky za tisíce, tak držím pěsti ať vlásky rostou :)) tu značku neznám, díky za tip :)

      Vymazat
  12. Já taky na sobě nesnesu mastné vlasy a když si je ještě nechci mít, pletu si různé copánky a lidí mi to vždycky ještě chválí :D také se snažím mýt co nejméně, já myju 1-2x týdne dle potřeby :) ale skoro žádné kosmetické produkty na ně nepoužívám. Vlasy mi stříhá mamka kdykoliv si řeknu :D :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to znám :DDD já nejvíc mastné vlasy v copu, úplně mám pocit že váží snad 10kg a všichni: hezky copánek a já jojo :DD to se máš, mě stříhat mamka, to by dopadlo :D

      Vymazat
  13. Máš krásné vlasy :) Ta péče je vidět :) Já mám barvené i když bych chtěla zpátky své přírodní, tu mezifázi s odrosty nikdy nezvládnu :D Jinak kokosový olej je vážně zázrak, taky ho používám :)

    OdpovědětVymazat
  14. Na kokosový olej se chci vrhnout už hrozně dlouho, párkrát jsem ho použila v minulosti, ale vždycky jsem si na to pak vzpomněla zas za půl roku, takže to celkem ztrácí účinek :D Hrozně mě štve, že mi vlasy rostou šnečím tempem a rychle se mi začnou třepit, já se těch delších vlasů asi nikdy nedočkám no :D

    www.lucyvillain.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zkus prodloužení, ikdyz to stojí teda balík, ale za zkoušku to stojí! Třeba nakonec zjistíš, že krátký jsou lepší :))

      Vymazat
  15. Neustále se mě každý ptá, jak to dělám, že mám tak hebké a zdravé vlasy, když se barvím. A přitom to je tak jednoduché :) Ke starání o své vlasy mi stačí voda na vlasy(přípravek), kondicionér a šampon. Občas maska. Stačí jen používat kvalitní vlasovou kosmetiku a zbytečně vlasy nezatěžovat (třeba fénem, žehličkou atd.).
    Je fajn nahlédnout pod pokličku i někomu jinému :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je to přesně tak, jak říkáš :)) v jednoduchosti je krása!!

      Vymazat
  16. Super tipy, žiadny z týchto produktov som ešte neskúšala :) A máš nádherné vlasy :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušej, nedám na ně dopustit :) a mockrát děkuji!

      Vymazat

Okomentovat